HORSEMANSHIP

De klasse Western Horsemanship bestaat uit twee onderdelen. Aan het begin van de klasse worden alle ruiters in de arena gevraagd, waar ze zich moeten opstellen op de korte zijde.
Het eerste gedeelte is individueel, waarbij een gevraagde proef gereden moet worden. In deze proef kunnen alle gangen gevraagd worden, achterwaarts, wendingen om de achterhand en voorhand en galopwissels.
In het tweede gedeelte worden alle ruiters gevraagd om in de stap op de hoefslag te rijden en de jury zal nog een stukje Pleasure vragen (voor meer uitleg over het tweede gedeelte, zie discipline Pleasure). De bedoeling hiervan is dat de jury bij twijfel om de plaatsing een betere beslissing kan nemen.
Het Horsemanship gedeelte telt voor 80% mee en het Pleasure gedeelte voor 20% bij de uiteindelijk beoordeling. Het doel van Western Horsemanship is te kijken wat de ruiter kan en niet wat de kwaliteiten van het paard zijn. De jury kijkt naar de teugelhulpen en de algemene houding van handen, armen, benen en lichaam. Het geheel moet relaxed overkomen, zonder onnodige hulpen of verschuivingen van de zit. Horsmanship is alleen een onderdeel voor jeugd- en amateurruiters.

 

Andere disciplines:

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);